Baseer je gelaatsverzorging op wetenschap

Baseer je gelaatsverzorging op wetenschap
13 juni 2019 @Maxime

Je gezicht is een visitekaartje. Het wordt voortdurend bekeken en beoordeeld. Als jij een onbekend gezicht ziet, trek je onbewust conclusies over leeftijd, gezondheid, gemoedstoestand en of dit gezicht voor jou betrouwbaar is of niet. Zelf wil je natuurlijk dat de conclusies van anderen over jouw gelaat positief zijn. Een goede gelaatsverzorging zorgt voor meer zelfvertrouwen en expressiviteit. Door je huid op de juiste manier te verzorgen, vertelt je gezicht een positieve boodschap.

De huid van je gezicht wordt het vaakst blootgesteld aan koude of zon en de spieren net onder je huid krijgen het meeste beweging van allemaal doordat we voortdurend van uitdrukking veranderen. Let er maar eens op: je beweegt je gezicht bijna constant. Je huid wordt gerokken of samengeplooid en het hoeft dan ook niet te verbazen dat rimpels en andere vormen van ‘slijtage’ zich het snelst demonstreren in je gezicht.

De juiste verzorging voor jouw gezicht

Vaak weten we niet hoe we onze gezichtshuid moeten omschrijven of zitten we vast in een verzorgingsroutine van jaren geleden, toen onze huid er helemaal anders aan toe was. Wist je trouwens dat ook de seizoenen je huidtype kunnen beïnvloeden? Wie een vette huid heeft in de winter, heeft daar in de zomer soms helemaal geen last van. Toch hebben we de neiging om vast te houden aan producten die we kennen, ook al hebben we in een andere periode misschien een helemaal andere verzorging nodig. Hierdoor doen onze vaste routines soms meer kwaad dan goed. Zeker op lange termijn…

Om een objectief en wetenschappelijk beeld te krijgen van je gezicht, kun je een huidanalyse laten doen. Dat kan tegen betaling bij de dermatoloog of in een schoonheidsinstituut, maar wist je dat je COOP-apotheker kosteloos kan helpen om er elke dag stralend uit te zien? Aan de hand van een wetenschappelijke analyse van je gezichtshuid, geven we je advies voor een gelaatsverzorging die het best bij jou past.

Wil je graag een huidanalyse? Vraag aan je apotheker wanneer de volgende gratis sessies plaatsvinden.

Een huidanalyse bij COOP is volledig gratis en duurt ongeveer veertig minuten. Na de analyse krijg je niet alleen een rapport en advies mee, maar ook een goodie bag op maat, zodat je meteen aan de slag kunt.

Hoe verloopt een huidanalyse?

Apotheker-assistente Séverine Pluym gaat regelmatig bij alle COOP-apotheken langs met een analysetoestel dat objectief kan meten hoe je gezicht eraan toe is. Belangrijk is dat je zonder make up en zonder dagcrème langskomt. Want anders zou dit het resultaat kunnen beïnvloeden, en we willen zo’n juiste mogelijke info delen. Séverine zal je vragen naar de verzorging die je ‘s morgens en ‘s avonds gebruikt en wat je zou willen verbeteren. Samen met jou gaat ze op zoek naar wat je al prima doet en wat je huid nog zou kunnen gebruiken.

Daarna volgt de meting. Deze is volledig pijnloos. Eerst wordt je huidtype bepaald: de hydratatie wordt gemeten (zit er voldoende vocht in je cellen?), het sebum of de talgproductie (is je huid te droog of net te vet?). De couperose (wordt je huid snel rood?) wordt gemeten aan de hand van een PH-test, de elasticiteit (waar dreigen er rimpels te vormen?), het melaninegehalte (zouden er bruine vlekken kunnen ontstaan, is er schade van de zon?), heb je last van acné of mee-eters, enzovoort. Afhankelijk van je huidproblemen, worden er extra testen gedaan.

Op basis van de metingen wordt er een objectief rapport opgesteld. Bewaar dit rapport, zo weet je bij een volgende meting waar je al vooruitgang boekte. Samen met Séverine bekijk je dan hoe je je mindere punten kunt verbeteren. Je krijgt te horen welk soort producten zouden kunnen helpen, welke ingrediënten er zeker moeten inzitten en wat de werking moet zijn. Séverine zal je geen merk of product opdringen, maar je vooral de kennis bijbrengen om naar de juiste potjes en crèmes op zoek te gaan.

Een nieuwe verzorgingsroutine

Dat een wetenschappelijke kijk op je huid je zelfvertrouwen een boost kan geven, weet Séverine als geen ander: “Niet alleen kun je dankzij een huidanalyse heel wat problemen voorkomen, je kunt ook snel resultaat krijgen en behouden, als je je laat opvolgen. Zo hielpen we – samen met een diëtiste – een jong meisje af van zware acné door een aangepaste verzorgingsroutine, voedingsadvies en orthomoleculaire voedingssupplementen. We zagen haar van een verlegen meisje uitgroeien tot een mooie, zelfverzekerde vrouw. Ze komt nu nog regelmatig langs en verandert haar huidroutine volgens ons advies. Iedere zes maanden doen we een nieuwe analyse en zien we haar rapporten spectaculair verbeteren.”

Wil je graag een gratis huidanalyse? Vraag aan je apotheker wanneer de volgende sessies plaatsvinden.

 

Word meteen verwittigd

Wil je op de hoogte blijven van de huidanalysedagen en ander nieuws? Wil je je kennis over gezondheid met je netwerk delen? Word dan nu ambassadeur van COOP! Je krijgt het meest recente nieuws meteen in je inbox en kunt blogs als deze gemakkelijk delen met je netwerk.