Informatie terugname geneesmiddelen

Informatie terugname geneesmiddelen
3 september 2018 Umut Saglam

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Wij garanderen een kwalitatief hoogstaande bewaring en behandeling om de werkzaamheid en veiligheid ervan te verzekeren. Uw apotheker kan de kwaliteit van uw geneesmiddelen enkel garanderen zolang ze in de apotheek bewaard worden.

 

Teruggebrachte medicatie, zelf ongebruikte, mag daardoor volgens de wet nooit opnieuw verkocht worden.

Daarom kan u voor teruggebrachte, ongebruikte medicatie nooit een terugbetaling of creditering krijgen. Wij begrijpen dat dit misschien vervelend is voor u, maar het zorgt er ook en vooral voor dat u altijd geneesmiddelen zult krijgen waarvan de kwaliteit en de veiligheid gegarandeerd is. Het gaat tenslotte om UW gezondheid!

 

‘AANVAARDINGSPLICHT’

Ongebruikte of vervallen geneesmiddelen mogen nooit zomaar worden weggegooid met het huisvuil. Ze kunnen een bedreiging vormen voor het leefmilieu. U kunt deze medicatie (zonder de verpakking en de bijsluiter) kosteloos afgeven in de apotheek. De apotheker zorgt ervoor dat alle teruggebrachte geneesmiddelen op een veilige en ecologisch verantwoorde manier ingezameld en vernietigd worden. Vraag hier naar onze sorteerwijzer!

 

Meer informatie?
Surf naar www.coopapotheken.be of www.apotheek.be

Bedankt voor uw begrip!
Uw Coop-Apotheker