Leg dit jaar een belevenis onder de kerstboom

Leg dit jaar een belevenis onder de kerstboom
16 december 2019 @Maxime

We hadden het in een vorige blog al over het belang van ontspanning, onder meer om een (nakende) burn-out te bestrijden. Daarom willen we dit jaar oproepen om minder materiële cadeaus te geven, maar je kennis, vriend of familielid een “ervaring” te schenken.


Voor elk budget

Het principe van een ‘beleveniscadeau’ is simpel: je schenkt de persoon tijd. Tijd waarin hij of zij iets leuks kan doen voor zichzelf, samen met anderen of liefst nog samen met jou. Zonder meteen wekelijks te gaan sporten, kun je op die manier ook bijdragen tot iemands gezondheid. Dat vinden wij natuurlijk het allermooiste geschenk dat je kunt geven. Zo kan een ontspannende activiteit de bloeddruk verlagen, kan yoga helpen bij mentale problemen en verlagen leuke dingen het stressniveau.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken om een beleveniscadeau te vinden binnen je budget? Hieronder lijsten we enkele mogelijkheden op, maar ga vooral zelf even aan het googelen!


De duurdere categorie

Google even “beleveniscadeau” en je vindt meteen heel wat bonnen voor unieke activiteiten. Extreme sporten, vlieg- of rijlessen, een ballonvaart, een bezoek aan een pretpark met de (klein)kinderen, een sledehondentocht door het bos, een fotoshoot, garnaalvissen op de Noordzee, een workshop koeknuffelen… je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het ervaren.

Let wel op wat je aan wie cadeau geeft. Een les skydiven lijkt misschien een enorme opkikker, maar iemand te ver buiten de comfortzone trekken, kan ook angstaanvallen of zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. Bovendien zijn dergelijke activiteiten vrij duur en loop je het risico dat de ontvanger van het cadeau de activiteit niet aandurft. Pols eerst eens voorzichtig of zo’n activiteit wel iets voor hem of haar zou zijn.


Een duurzaam cadeau

Minder duur, maar evengoed onvergetelijk zijn uiteraard culturele uitstappen. Je hoeft niemand te trakteren op een duur concert. Een avond theater in je lokaal cultureel centrum of een zorgvuldig uitgekozen amateurvoorstelling kan een onvergetelijke ervaring zijn. Koppel er een lift naar huis, een etentje of wat napraten aan. Zo laden jullie samen jullie batterijen op.

Als klant-coöperant kun je kortingen krijgen bij culturele activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Vooruit in Gent. Onderaan deze blog vind je onze flyer met meer info.


Voor een klein budget

Een onvergetelijk moment hoeft trouwens geen handen vol geld te kosten. Het kan gerust kleinschaliger, persoonlijker en daardoor soms ook gezelliger. Denk na over wat jou ontspanning bezorgt en waar jij je spreekwoordelijke batterijen bij oplaadt. Je mag op de wekelijkse koorrepetitie vast eens iemand meebrengen of kunt een gratis yoga-initiatie krijgen. Even goed schrijf je een bon uit om samen naar een prachtige film te kijken. Je deelt datgene wat jou energie geeft. Wedden dat iemand anders daar ook iets aan heeft?

Wist je dat je als klant-coöperant van COOP recht hebt op allerlei voordelen die je kunt delen? Doe iemand een gelaatsanalyse cadeau of laat je apotheker een mooie bon opmaken voor verzorgingsproducten. Je kunt ook gewoon een cadeaucheque geven die de ontvanger naar hartenlust kan besteden. Kom naar één van onze demodagen over gezonde make-up met een vriend of vriendin en trakteer het favoriete product. Ervaringen die bijdragen tot zelfzorg zijn de allerbeste.


Met lege handen naar het feest?

Uiteraard hoef je niet met lege handen op een feest te arriveren. Je kunt zelf een bon uitschrijven voor je beleveniscadeau en die origineel verpakken in een zo groot mogelijke doos. Of maak je pakje net zo klein mogelijk om iedereen op het verkeerde been te zetten. Een begeleide boswandeling kun je ook in een leeg doosje vitamine D stoppen. Je kunt die gratis yogales ook nog aanvullen met een yogamatje of een mooie waterfles. Ga zelf mee indien mogelijk en maak wat foto’s. Zo maak je de belevenis compleet, van het moment dat je het cadeau geeft, tot lang daarna.