FEITEN EN FABELS OVER ZONBESCHERMING: een evenement voor onze vennoten op 16 mei 2018…

FEITEN EN FABELS OVER ZONBESCHERMING: een evenement voor onze vennoten op 16 mei 2018…
20 maart 2018 avandendooren

Aan de hand van feiten en fabels kwamen enkele indrukwekkende cijfers aan bod. Slechts 6% smeert zich correct in en per insmeerbeurt heb je 30 ml zonnecrème nodig voor heel het lichaam.

Ook de cijfers over huidkanker zijn niet min. Belangrijkste oorzaak is… blootstelling aan de zon. Uiteraard! Jessie beklemtoonde dat zonnebescherming een taak is voor iedereen zodat heel het gezin beschermd wordt. Gelukkig is 90% van de huidkankers te genezen als ze op tijd worden ontdekt, want het is de enige vorm van kanker die zichtbaar is met het blote oog. Daarom is het aanbevolen om jaarlijks onze bruine vlekjes te controleren en dit aan de hand van de ABCDE-methode: asymmetrie, boord, color (kleur), diameter en evolutie.

Doorheen de presentatie werd ook het verschil tussen UVA (veroudering, allergie en huidkanker) en UVB (verbranden en bruinen) duidelijk. Alsook wat het verschil is tussen zonneproducten uit de apotheek en deze uit de supermarkten. Samengevat: het is belangrijk dat SPF 50 (bescherming UVB) bij elk product hetzelfde is, maar de UVA-bescherming (minimum 1/3 van UVB) is alleen verzekerd bij de merken met dit symbool op de verpakking.

De vennoten hun vragen bleven komen, de tijd vloog voorbij. En dan was het tijd voor kennismaking onder vennoten tijdens vieruurtje: taart voor jong en oud.
Alle vennoten gingen huiswaarts met nieuwe wetenschappelijke info, een goodiebag vol stalen van zonnecrèmes en vooral een degelijke aanpak om zichzelf en de omgeving te controleren, te stimuleren en te informeren over zonnebescherming.

COOP-apotheken zetten verder in op de preventieve rol om mensen beter te kunnen begeleiden.  Volgende editie over voedingssupplementen is op donderdagavond 4 oktober in Vooruit te Gent.