Wat zijn de alternatieven voor slaappillen?

Wat zijn de alternatieven voor slaappillen?
18 december 2018 @Maxime

Educatieve voorstelling door Kris Baert en dr. Kate Jacobs

donderdag 24 januari 2019 om 19u30, Vooruit Gent

gratis voor alle klanten-coöperanten van COOP Apotheken

Inschrijven via slaap@coopapotheken.be

 

Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd

Op donderdag 24 januari brengt Kris Baert gratis voor alle klanten-coöperanten van COOP Apotheken zijn educatieve voorstelling ‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’ vanaf 19u30 in de Vooruit in Gent. In deze voorstelling vertelt hij openlijk over zijn slaapproblemen en pillenverslaving. Hij geeft op een plezante manier heel wat adviezen en het publiek neemt ook deel aan een slaapquiz. Achteraf beantwoordt dokter Kate Jacobs, die het medische aspect zal belichten, graag al je vragen.

“Het is allemaal begonnen in de jaren negentig”, zegt zanger, journalist en leraar Kris Baert in het Nieuwsblad. “Ik werkte toen voor Radio 2. Het tempo lag ontzettend hoog. Ik presenteerde een programma, deed sportverslaggeving en werkte op de regionale redactie van Vlaams-Brabant. Ik werkte dag en nacht, want het nieuws stopt nooit. Ik leefde onregelmatig en stond 24 uur per dag onder stress, zodat ik op den duur de slaap helemaal niet meer kon vatten. Wanneer ik in mijn bed lag, was dat altijd met open ogen.”

Een pilletje? Of toch maar niet?

Ook in onze apotheken gaan slaappillen regelmatig over de toonbank. Iedereen heeft een kwaliteitsvolle slaap nodig, maar stress of moeilijke omstandigheden steken daar vaak een stokje voor.

“Het wordt allesbehalve een slaapverwekkende avond”, lacht Anna Van Den Dooren, marketingverantwoordelijke bij COOP Apotheken, “Kris brengt zijn verhaal als een boeiend sprookje en vult de vertelling aan met toepasselijke muziek.”

Lig je wakker van je slaap? Schrijf je dan in via slaap@coopapotheken.bemet de vermelding van je naam. Laat weten of je alleen komt, of met z’n tweeën. Ook eventuele vragen kun je alvast meegeven. We zien je graag dan!